Religeuze tradities
Ontmoeting van Religies en Levensbeschouwingen

Archief

In Vrijheid Verbonden 2018

Datum: 22 januari 2018
Thema: Een Zorgzame Samenleving

Het was ons wederom een voorrecht u te mogen uitnodigen voor een bijeenkomst van de initiatiefgroep In Vrijheid Verbonden, de samenwerking van religies en levensbeschouwingen in Nederland. De bijeenkomst stond gepland voor maandag 22 januari 2018, van 15:30 uur tot 17:30 uur, met een plenaire presentatie en afrondend informeel samenzijn in TivoliVredenburg te Utrecht. Het thema was 'Een Zorgzame Samenleving'.

Op deze middag heeft Faiza Ouhlasen u meenemen in haar worstelingen die ze doormaakte toen ze in 2013 als Greenpeace activiste vier maanden vastzat in Rusland. In die situatie werden haar idealen op een indringende wijze op de proef gesteld. 'Is dit het nou waard?' Toch is ze nog steeds vastbesloten om zich in te zetten voor een leefbare wereld voor toekomstige generaties.

Verder maakte men kennis met de opvattingen die de verschillende religies en levensbeschouwingen hebben ten aanzien van 'Een Zorgzame Samenleving'. Dit is in de vorm van voordrachten, zang, dans en muziek gepresenteerd.

In Vrijheid Verbonden is een groep mensen die de handen ineen heeft geslagen om zich gezamenlijk te presenteren en zich samen sterk te maken voor de democratie. De eerste presentatie was in 2005, bij het zilveren regeringsjubileum van koningin Beatrix. Ook dit jaar was Prinses Beatrix als hooggeëerde gast aanwezig.

Klik hier voor een foto impressie van de bijeenkomst.


Downloads

Speech Faiza Ouhlasen